Velg en side

CV

Profil

Utdannet journalist med videreutdanning innen interaksjonsdesign og prosjektledelse. Erfaren webpubliserer med både redaksjonell og teknisk kompetanse. Effektiv og nøyaktig. Elsker å jobbe med interaksjonsdesign, brukervennlighet og å lage gode nettjenester. Fleksibel og lærer raskt.

Erfaring

Rådgiver, Senter for IKT i utdanningen – 2010-

Webredaktør for utdanning.no. Senter for IKT i utdanningen ble opprettet 1. januar 2010, og er en sammenslåing av flere offentlige institusjoner – deriblant min tidligere arbeidsplass utdanning.no. Etter sammenslåingen har jeg jobbet med flere prosjekter, blant annet nettstedene minstemme.no, pedent.no, iktsenteret.no, med flere. I april 2013 overtok jeg som webredaktør for utdanning.no. Nettstedet er vurdert som et av de beste statlige nettsteder i Difis kvalitetsvurdering. Jeg har ansvar for blant annet innhold, interaksjonsdesign og webanalyse, og leder en redaksjon som består av omlag 5 stillinger.

Førstekonsulent, utdanning.no – 2008-2010

Jobbet som redaksjonsmedarbeider i redaksjonen til utdanning.no. Primæroppgaver som skriving, kvalitetssikring, kontakt med samarbeidspartnere, tjenesteutvikling, med mer.

Journalist, IN Magasinet – 2007

Frilansjournalist.

Journalist, Helgelands Blad – 2006

Arbeidet som journalist i Helgelands Blad (Sandnessjøen). Dekket alle typer saker i alle sjangre. Dette var en del av praksisarbeidet i journalistikkstudiet.

Selvstendig næringsdrivende, Raymond Karlsen Media – 2001-

Gjennom eget firma har jeg drevet webutvikling, webdesign, grafiske tjenester, tekstproduksjon, tekstbearbeiding, kursledelse og opplæring. Jeg har tatt noen småoppdrag de siste årene, men firmaet er i all hovedsak inaktivt.

Utdanning

Organisasjon og ledelse (enkeltemner), NTNU – 2012-

Enkeltemner som del av mastergradprogrammet «Organisasjon og ledelse». Har fullført «Praktisk prosjektledelse» og «Teknologiendring og samfunnsutvikling».

Interaksjonsdesign, Høgskolen i Gjøvik (IGM) – 2010-2011

Deltidsstudie over 1 år. 30 studiepoeng. Studie i interaksjonsdesign og brukervennlighet. Fokus på brukeropplevelser, designstrategi, konseptutvikling og brukertesting. Arrangert ved Institutt for grafiske medier (IGM) med Høgskolen i Gjøvik som ansvarlig organisasjon.

Statsvitenskap, Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø – 2007-2009

140 studiepoeng innen statsvitenskap. Medievitenskap som støttefag.

Journalistikk, Universitetet i Nordland – 2004-2007

Bachelorgrad. Senter for journalistikk ved Høgskolen i Bodø (nå Universitetet i Nordland). Et av de tre årene ble tatt ved Universitetet i Oslo.

Relevante kurs

  • User Interface Principles, Nielsen Norman Group. Amsterdam, Nederland (2014).
  • Credibility and persuasive webdesign, Nielsen Norman Group. Amsterdam, Nederland (2014).
  • Nynorskkurs for offentlig ansatte. Språktenesta for statsorgan, Språkrådet. Tromsø (2013)
  • Presentasjonsteknikk. Holtskog & Co. Tromsø (2012)
  • Information Architecture I and II. Nielsen Norman Group. Edinburgh, Skottland (2012)
  • Offentlige anskaffelser. Advokat Marianne H. Dragsten. Tromsø (2011)
  • Adobe Dreamwaver. Institutt for Grafiske Medier (IGM). Oslo (2011)
  • Managing the requirement process. Suzanne Robertson, Dataforeningen. Oslo (2010)