Velg en side
AFC Wimbledon

AFC Wimbledon

AFC Wimbledon er klubben som ble opprettet i kjølvannet av at tradisjonsrike Wimbledon FC ble flyttet fra sitt opprinnelige hjemsted i Lodon – og til Milton Keynes. Supporterne protesterte med å opprette en ny klubb. Den gamle klubben har senere endret navn til Milton Keynes Dons.

Dette er en av mine favorittdrakter. Jeg har fulgt Wimbledon FC siden 1995, da Øyvind Leonhardsen signerte for klubben. Senere har jeg også fulgt AFC Wimbledon tett på veien fra bunnen av amatørfotballen i England og oppover i systemet.

Jeg har også besøkt Kingsmeadow stadium for å se AFC Wimbledon-kamp. Kampen var imidlertid utsolgt, så vi endte opp med å se kampen på storskjerm i kafeteriaen ved siden av stadion. Et litt betuttet reisefølge, men det ble jo en god historie da… Kampen endte 0-0 mot opprykksrivalen Luton Town, og AFC Wimbledon rykket opp til nivå 5 den sesongen.

Livingston 2001-02

Livingston-drakt fra 2001-02. Kanskje ikke tidenes peneste…

Lyn 2004-05

Lyn 2004-05

Lyn-hjemmedrakt fra 2004-05.

Signert av rundt 20 spillere, deriblant Jon Obi Mikel, Edu, Jo Tessem, Tomasz Sokolowski, Steven Lustu og Tommy Berntsen. Jeg vant denne drakta på en bortetur med Bastionen til Kristiansand stadion i første serierunde i 2005-sesongen. 4-5 timer i buss hver vei, og vi hadde ståplasser på i en gjørmete, liten gressbakke langt bak det ene målet. Kampen endte 0-0.

Jugoslavia

Jugoslavia-drakt fra 2002.

Dette er den siste drakten som ble brukt av et samlet Jugoslavia.